Καλωσήρθατε

Ο Σταύρος Τουτάλας γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό των Σερρών (χάρτης) στις 10 Μαρτίου του 1950. Σε πολύ νεαρή ηλικία έδειξε ιδιαίτερη κλήση στην μουσική και στην τρυφερή ηλικία των 8 άρχισε να κατασκευάζει όργανα από διάφορα ξύλα.

Το 1964 αγόρασε το πρώτο του μπουζούκι και τον επόμενο χρόνο δουλεύοντας ως ξυλουργός (αυτή ήταν και η πρώτη του επαφή με την ξυλογλυπτική) γνώρισε τον Δημήτρη Κωνσταντίνου έναν φαντάρο απο το Αγρίνιο που υπηρετούσε στις Σέρρες.

Αυτή η γνωριμία είτο και καθοριστική καθώς ο Δημήτρης προσέφερε απλόχερα στον Σταύρο τις γνώσεις του γύρω από το μπουζούκι.

Στα 16 του γνώρισε τον Χρυσόστομο Μουτάφη ο οποίος ειχε έρ8ει απο την Τουρκία και μαζί για περίπου 2 χρόνια έπαιζαν μουσική σε διάφορα μαγαζιά.

Αργότερα εγκαταστάθηκε στην πόλη της Δράμας και συνέχισε να παίζει μπουζούκι. Λίγο πριν κλείσει τα 24 του χρόνια το καπάκι του μπουζουκιού του έσπασε με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταβεί στην Θεσσαλονίκη για την επιδιόρθωσή του. Στον δρόμο του γυρισμού και αφού αυτή η επιδιόρθωση του κόστισε σχεδόν μιας εδβομάδας μισθό, υποσχέθηκε στον εαυτό του πως δεν θα ξαναπήγαινε ποτέ σε κάποιον μάστορα να του φτιάξει το μπουζούκι του. Ένα όνειρο είχε γεννηθεί...